Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Інноваційна платформа «Зроблено в Україні» сприяє вітчизняному бізнесу в Кропивницькому

Дата: 22.08.2024 11:41
Кількість переглядів: 53

Фото без описуНа базі Кропивницької філії обласного центру зайнятості для підтримки мікро- та малого бізнесу запрацював перший на Кіровоградщині офіс «Зроблено в Україні». Відкриття офісу відбулося за участі Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко, заступниці Міністра економіки України Тетяни Бережної та директорки Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк.

«Ми продовжуємо відкривати офіси «Зроблено в Україні» для малого і мікробізнесу в різних регіонах України. У вашій області таких планується три на базі Кропивницької філії обласного центру зайнятості, а ще в Олександрії та Новоукраїнці. Там підприємці можу отримати консультації, починаючи від того, як податися на гранти чи написати бізнес-план, до того, як промаркувати товари», – наголосила Юлія Свириденко.

Нагадаємо, що офіси «Зроблено в Україні» – це складова частина національної політики Уряду з підтримки українських виробників.

Як розповіла директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк,  в офісі представники мікро- і малого бізнесу зможуть отримати інформацію та консультації щодо урядових програм та ініціатив з підтримки бізнесу, міжнародних та регіональних програм, якими можна скористатися одночасно. Також візитерів будуть інформувати й про компенсаційні програми для роботодавців, які створюють нові робочі місця, працевлаштовують на них безробітних громадян, внутрішньо переміщених осіб,  облаштовують робочі місця при  працевлаштуванні громадян з інвалідністю та ін.

У заході взяв участь заступник голови обласної військової адміністрації Сергій Шеремет, який підкреслив: «Обласна військова адміністрація підтримує впровадження на рівні регіону загальнонаціональної платформи «Зроблено в Україні» та інших урядових ініціатив, що спрямовані на інтенсифікацію бізнес-процесів. Перед нами стоїть завдання підвищення внутрішнього валового продукту, ми маємо підтримати вітчизняний бізнес, вести якісний діалог з виробниками у розв’язанні проблем, зокрема і релокованих підприємств, що стане найважливіших показників розвитку економіки».

У перший день роботи нового офісу вже надавалися консультації. Першим відвідувачем був Сергій Баранов, який звернувся з питанням щодо масштабування власної справи у сфері медицини: лікар має на меті розширити спектр медичних послуг і для цього йому необхідне сучасне обладнання. Про дієвість програми «єРобота» підприємець дізнався з місцевих медіа. В офісі пояснили умови отримання мікрогранту, його розміри та напрямки, на які можна використати кошти. Відвідувачу призначена наступна зустріч для опрацювання розрахункової частини бізнес-плану.

Тетяна Лугинець, переможниця гранту від «єРобота» акцентувала: «Я однозначно підтримую українського виробника. Продукція, змаркована логотипом «Зроблено в Україні», буде виділятись з-поміж інших для покупця, а також допоможе просувати українські товари на вітчизняному ринку!»

  

Довідково. Офіс працюватиме на базі Кропивницької філії обласного центру зайнятості за адресою: вул. Є. Маланюка, 15, м. Кропивницький. Телефон для комунікацій: 0800600408, електронна адреса: ZroblenoKrop@rcz.kocz.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь