Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

СОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ТА ЧЛЕНІВ ЇХ СІМЕЙ

Дата: 22.08.2024 14:32
Кількість переглядів: 42

Фото без описуСоціальний захист військовослужбовців - діяльність  (функція) держави,  спрямована на встановлення системи правових і соціальних гарантій, що забезпечують реалізацію конституційних прав і свобод, задоволення  матеріальних  і  духовних  потреб військовослужбовців відповідно до особливого виду їх службової діяльності,  статусу  в суспільстві,  підтримання  соціальної  стабільності  у військовому середовищі. 

До надання соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей долучаються і органи місцевого самоврядування. Не є виключенням і Благовіщенська громада.

 З метою реалізації завдань, які стоять перед міською радою, затверджено Комплексну програму соціальної підтримки учасників АТО, операції Об’єднаних сил, членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО, операції Об’єднаних сил, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та вшанування пам’яті загиблих. Заходами програми передбачено надання одноразової допомоги на випадок загибелі чи поранення військовослужбовців, оплати послуг з поховання/перепоховання військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок збройної агресії, надання допомог учасникам бойових дій, здійснення виплат дітям загиблих та інші.

У  2023 році виплачено одноразової допомоги 18 сім’ям загиблих військовослужбовців на суму 270,0 тис. грн., 76 військовослужбовців отримали матеріальну допомогу у зв’язку із пораненням на суму 608,0 тис. грн.

Крім того, здійснено 72 виплати матеріальної допомоги членам сімей загиблих, зниклих безвісти та тих, що перебувають у полоні військовослужбовців на суму 280,0 тис. грн. та 126 виплат військовослужбовцям-учасникам бойових дій на загальну суму 601,0 тис. грн.

На оплату послуг з поховання військовослужбовців, які загинули внаслідок збройної агресії рф у 2023 році використано з бюджету 136,6 тис. грн.

    Надання  одноразової допомоги на випадок загибелі чи поранення військовослужбовців та надання допомог учасникам бойових дій здійснюється за письмовим зверненням до уповноважених структурних підрозділів міської ради. Щорічні виплати членам родин загиблих, зниклих безвісти та тих,  хто перебуває в полоні (до Дня матері, Дня захисту дітей та Дня захисника та захисниці), здійснюватимуться без їх звернення.

     Для отримання одноразової  допомоги членам сімей  загиблих  чи військовослужбовцям в разі поранення звертатися до відділу праці та соціального захисту міської ради, який знаходиться за адресою:  м. Благовіщенське,  вул. Героїв України,72, каб.22.

Для отримання допомоги учасникам бойових дій  особисто або через законного представника звертатися до відділу «Центр надання адміністративних послуг» міської ради, який знаходиться за адресою: м.  Благовіщенське,  вул. Героїв України,72, каб.7.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь