Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Чи можуть домашні працівники у разі припинення трудового договору розраховувати на виплату допомоги по безробіттю?

Дата: 27.09.2024 13:47
Кількість переглядів: 20

Фото без описуТак, можуть (за певної умови).

Нагадаємо, що Законом України від 25 квітня 2024 року № 3680-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання праці домашніх працівників» (набрав чинності 24 серпня 2024 року) внесено зміни до Кодексу законів про працю України та шести законів України – суттєво врегульовані питання праці домашніх працівників.

Серед вказаних змін наявні зміни і до статті 4 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». Фактично встановлено, що домашні працівники підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття у разі взяття добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Тож домашні працівники, які припинили трудовий договір, мають право на отримання допомоги по безробіттю у разі, якщо вони брали участь у загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні на добровільних засадах.

Є запитання? Ознайомитись з повним текстом Закону України № 3680-IX можна на парламентській веб-сторінці за посиланням: http://surl.li/pbyloh 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь