Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Чи можна отримати мікрогрант вдруге?

Дата: 27.09.2024 13:49
Кількість переглядів: 20

Фото без описуТак, можна (одній з категорій отримувачів мікрогрантів). Нагадаємо, що Порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу (далі - Порядок) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року738. Пунктом 9 Порядку передбачено, що мікрогрант надається отримувачу одноразово.

Урядовою постановою від 06 вересня 2024 року1043 (набрала чинності 12 вересня 2024 року) внесено зміни до Порядку. Серед іншого, визначено, що отримувачі мікрогранту, визначені абзацом п’ятим пункту 4 Порядку, у разі сплати протягом трирічного строку реалізації проекту податків та зборів (обов’язкових платежів) у сумі, що дорівнює сумі отриманого мікрогранту, можуть додатково подати заяву на отримання мікрогранту, передбаченого абзацом четвертим пункту 4 Порядку.

Враховуючи зміни, внесені до пункту 4 Порядку постановою № 1043, до категорії отримувачів, визначених абзацом п’ятим пункту 4 Порядку, належить молодь віком від 18 до 25 років, що отримує мікрогрант у розмірі до 150 тис. грн (включно). Ці отримувачі зобов’язані зареєструватися як фізичні особи-підприємці і не несуть обов’язку створювати робочі місця (тобто створюють власний бізнес).

Отже, вищевказана категорія молоді може отримати мікрогрант вдруге. Водночас сума другого мікрогранту може досягати 250 тис. грн і ці підприємці будуть зобовязані створити два робочих місця.

Більш детально про гранти для молоді, за посиланням: http://surl.li/tzncmz 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь