Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

 Галузь тваринництва нарощує виробництво молока та м’яса

Дата: 03.10.2024 11:07
Кількість переглядів: 42

     

      Фото без описуМолочне і м’ясне скотарство великої рогатої худоби, свинарство, вівчарство  аграріїв Благовіщенської громади за останні роки впевнено нарощує виробництво тваринницької продукції. Галузь тваринництва за останні роки збільшує виробництво молока та м’яса за рахунок покращення генетичної складової корів, свиней та збалансованого кормового раціону годівлі тварин.  

       Лідерами не тільки Голованівського району, але й області по виробництву молока, м’яса великої рогатої худоби, свинини та баранини є СТОВ «Зоря», СТОВ «АФ Нива» та ТОВ «Ятрань». Зооветспеціалісти  аграрного сектору економіки громади на науково-технічному рівні  проводять планову роботу по відтворенню стада з метою збільшення продуктивності корів молочного напрямку, отримання вагомих приростів на відгодівлі  ВРХ, свиней та овець. Аграрії мають гарні здобутки, закладають надійний фундамент прибуткового ведення галузі тваринництва на перпективу.

       У сільськогосподарських підприємствах та у приватній власності домогосподарств  громади станом на 1жовтня 2024 року утримується 2826 голів великої рогатої худоби в тому числі 1420 корів, 2440 свиней, 890 овець, 249 кіз та 87 коней.

      За 9 місяців поточного року молочнотоварні ферми виробили 5002,7 тонни молока (+407,3т до відповідного періоду 2023р), 198,79т м’яса яловичини (+2,2т), 106,1т свинини (+29,2т) та 13,69т баранини, отримали 708 голів приплоду телят, 827 поросят та 465 ягнят. За дев’ять місяців надій на фуражну корову становить: СТОВ «Зоря» - 6640кг; СТОВ «АФ Нива» - 4425,9кг; ТОВ «Ятрань» -3359кг. Відповідно середньодобовий надій на корову по господарствах складає: 24,4кг; 16,3кг та 12,3кг . У цих показниках відображена повсякденна та наполеглива праця всіх працівників ферм, які покращують свої професійні навики та з повною мірою відповідальності відносяться до виконання службових обов’язків.

       Керівники агроформувань працюють на перспективу, планують та вдосконалюють  матеріально-технічну базу для ведення м’ясо-молочного скотарства, свинарства та вівчарства. Сільськогосподарським підприємствам необхідна гарантована фінансова підтримка уряду на роки для успішного та прибуткового ведення галузі тваринництва в умовах воєнного стану, для подальшого покращення умов праці тваринників та із впевненою перспективою працювати на майбутнє задля забезпечення потреб населення молоком та м’ясом.

            

       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь