Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Оголошення про вакансію фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб

Дата: 17.10.2024 12:00
Кількість переглядів: 18

Фото без опису02 серпня 2024 року Уряд ухвалив постанову №881 «Деякі питання забезпечення інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя». Даною постановою затверджено Порядок забезпечення інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя, що дає старт запровадженню фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, який набрав чинності 07.08.2024 року. Вказаний порядок є стартом для повноцінного впровадження в Україні фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб - особа, яка зустрічає ветерана (ветеранку) після повернення з військової служби в цивільне життя. Забезпечує їм інформаційний супровід та підтримку, консультує щодо отримання статусів, пільг, послуг, житла, проходження реабілітації, працевлаштування, надає юридичну допомогу.

Відповідно до п.1 Порядку №881 фахівець із супроводу здійснює заходи з підтримки: ветеранів війни; осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; постраждалих учасників Революції Гідності та членів їх сімей; членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни; членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України; демобілізованих осіб.

 Кандидати на посаду фахівця із супроводу мають подати заяву в електронній формі через платформу е-Ветеран. Після цього вони проходитимуть психологічне тестування та тестування на знання законодавства. Система повідомить про результат поданої заявки. Фахівець із супроводу працюватиме у Центрі соціальних служб Благовіщенської міської ради.

 Кваліфікаційні вимоги:

Посаду фахівця із супроводу може обіймати особа, яка має рівень освіти за ступенем не нижче бакалавра в галузі знань «Освіта / Педагогіка», «Соціальні та поведінкові науки», «Право», «Охорона здоров’я», «Соціальна робота», «Публічне управління та адміністрування» та отримала документ про підвищення кваліфікації в рамках реалізації експериментального проекту щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя відповідно до Порядку реалізації експериментального проєкту щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя, затвердженого постановою КМУ від 19.06.2023 № 652 або стаж роботи у сфері соціальної роботи 3 роки.

За детальною інформацією звертайтеся до Центру соціальних служб Благовіщенської міської ради за адресою: м.Благовіщенське, вул. Героїв України, 72 або за телефоном 0983902935 .

Термін подання документів до 30 жовтня 2024 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь