Небезпека ранньої полуниці: ягоду не можна зберігати понад два дні після збору
Фахівці стверджують, що полуниця, яку продають на українських ринках, може бути по-справжньому небезпечною для здоров'я.
Рання полуниця з українських ринків може бути небезпечною для вживання. Ранній урожай може бути небезпечний через те, що в ягодах можуть бути нітрати, які через два дні після збору перетворюються в ягодах в нітрити та можуть стати причиною серйозного отруєння.
«Полуницю після збору потрібно зберігати не більше двох діб, бо потім нітрати перетворюються на нітрити. Нітрити — це достатньо токсична речовина для всіх органів, особливо нервової системи. Ягода взагалі повинна реалізуватися на ринку один день.Особливо небезпечні нітрати можуть бути для дітей. Тому експерти радять не поспішати з покупкою улюбленого частування.
Як вибрати полуницю:
-
Якісна полуниця має ароматно пахнути. Відсутність запаху — ознака хімікатів.
-
Занадто велика ягода може свідчити про накачування полуниці водою.
-
Полуниця має бути цілісною і свіжою: пом'ята полуниця почне гнити відразу після покупки.
-
Колір повинен бути яскраво-червоним. Більш світла полуниця — не дозріла, а більш темна — швидше за все, накачана барвниками.
-
Також потрібно стежити за цілісністю плодоніжки, яка свідчить про свіжість ягоди.
-
У солодкої полуниці зерна заглиблені в плід і перебувають не занадто близько один від одного.