Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Новини

Дата: від до Скинути
29 Липня, 2022 р., 15:12
28 липня цього року наша країна вперше відзначила День Української Державності, яка означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою і зі своїми героями.  До Дня Української Державності у Благовіщенській міській територіальній громаді упродовж липня проведено культурно-мистецькі заходи патріотичного спрямування: фізкультурно-оздоровчу естафету  «Здоровий Я - здорова нація!», патріотично-пізнавальну  гру для старшокласників «Я люблю Україну!», працює арт-майстерня з виготовлення ляльки-мотанки «Ангел-оберіг», започатковано дистанційний фестиваль патріотичної пісні «Україна переможе!», челендж серед вокальних колективів Центру культури і дозвілля з виконання українських народних пісень та дистанційний марафон  у соціальній мережі на підтримку української мови «АРТ-простір по-українськи». У рамках обласного конкурсу на кращий об’єкт у стилі стріт-арту презентовано художній об’єкт патріотичного напрямку.
29 Липня, 2022 р., 14:27
Українська боротьба триває не тільки на фронті, а й в тилу. Волонтери, активісти, пересічні громадяни роблять свій посильний внесок. Мешканці Благовіщенської громади також продовжують активно підтримувати українських військових, які нищать ворога. Одним із напрямків такої підтримки є мистецько-патріотичний марафон, другий етап якого відбувся у с. Новоселиця.  Українська пісня – це не лише душа українського народу, а і його сила, потужна зброя. Вона згуртовує, розраджує, спонукає до спільної роботи.
28 Липня, 2022 р., 16:34
     28 липня 2022 року на стадіоні «Цукровик»  (м. Благовіщенське) відбувся турнір з міні-футболу «Разом до Перемоги» серед юнаків 2013-2014 років народження, приурочений Дню Української Державності. У  заході взяли участь команди ДЮСШ м. Благовіщенське, ДЮСШ смт. Новоархангельск, с. Великі Трояни та дві команди ДЮСШ м. Гайворон.
28 Липня, 2022 р., 16:33
Сьогодні, 28 липня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Благовіщенської міської ради, на якому розглянуто ряд питань. Зокрема йшлося про організацію роботи із внутрішньо переміщеними особами на території Благовіщенської міської  територіальної громади; про роботу виконавчого комітету  міської  ради із зверненнями громадян  за І півріччя 2022 року; про Програму підтримки Добровольчого формування Благовіщенської територіальної громади №1 на 2022-2023 роки; про вилучення із сім’ї новонародженої  дитини; про затвердження висновку про доцільність встановлення опіки; про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування; про взяття на квартирний облік; про надання дозволу на видалення зелених насаджень; про організацію та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування в межах Благовіщенської міської територіальної громади; про стан виконання рішень виконавчого комітету міської ради; про розгляд протоколів про адміністративні правопорушення; про внесення змін до штатного розпису та затвердження штатного розпису БМП «Комунальник». З усіх розглянутих питань прийнято відповідні рішення.
28 Липня, 2022 р., 16:04
Сьогодні наша країна відзначає День Української Державності та День хрещення Київської Русі-України. Українська державність означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою і зі своїми героями. Попри будь-які намагання ворога привласнити нашу історію, окупувати наші землі, поневолити наш народ, ми були, є і будемо.
26 Липня, 2022 р., 16:30
Літо досягло вже свого екватора, але розважальні заходи для дітей у Благовіщенській міській територіальній громаді не скидають обертів. Працівники культури, керівники гуртків, бібліотекарі щоразу намагаються зацікавити малечу, організовуючи нові заходи. Минулого тижня значна частина їх мала екологічно-туристичний напрямок. Вихованці гуртка «Спортивний туризм» Центру дитячо-юнацької творчості взяли участь в екологічній акції «Занедбаним, зникаючим джерелам – нове життя». На території  с. Йосипівка діти розчистили та упорядкували забруднене джерело, яким тривалий час користувалися хлібороби під час сільськогосподарських робіт. А гуртківці «Еколога» та «Умілі руки» взяли участь в обласному та Всеукраїнському етапах конкурсу дитячого малюнка «Зоологічна галерея». У Шамраївській бібліотеці під час екологічної години «Збережемо наш дім - Землю для наступних поколінь» діти ознайомилися з книжковою виставкою «Відроди людину - збережи природу» та новинками літератури з екологічної тематики. Для дітей на території міського парку  за сприяння  працівника ювенальної превенції та під керівництвом керівника гуртка «Спортивний туризм» працювала туристична локація. Випускники та вихованці гуртка провели майстер-клас із запалювання туристичного вогнища, приготування чаю в поході, встановлення палатки, користування спальним мішком, подолання перешкод. До цікавого змістовного та корисного заходу могли долучитися всі бажаючі.
26 Липня, 2022 р., 08:58
Наші земляки, які боронять країну від загарбників, відстоюють її цілісність та суверенітет, потребують нашої з вами підтримки. Військовослужбовцям  для здійснення розвідувальних завдань вкрай необхідний квадрокоптер DJI MAVIC 3 FLY MORE COMBO. Спільними зусиллями ми зможемо допомогти його придбати.
25 Липня, 2022 р., 18:08
Благовіщенська громада отримала болючу звістку з фронту: захищаючи країну, у Херсонській області загинув житель села Кам’яна Криниця Довгополий Богдан Леонідович.У перший же день повномасштабного вторгнення Богдан Леонідович пішов боронити країну від окупантів, адже був вірний військовому і громадянському обов’язку.
22 Липня, 2022 р., 15:55
Відбулося чергове двадцять перше засідання сесії Благовіщенської міської ради, на якому депутати розглянули 21 питання та прийняли 20 рішень. Заслухали хід виконання Програми «Цукровий діабет» на 2021-2023 роки; погодили намір продовження договору оренди без проведення аукціону; передали шкільний автобус на баланс Благовіщенського академічного ліцею «Лідер»; внесли зміни до Комплексної програми запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру на території Благовіщенської міської територіальної громади на 2022-2026 роки. Розглянуто ряд бюджетних питань, зокрема здійснено секвестр бюджету, та земельних питань.
21 Липня, 2022 р., 08:47
 Благовіщенська міська рада інформує про початок прийняття пропозицій щодо перейменування вулиць, провулків, тупиків, проїзду у населених пунктах громади з метою  закріплення місцевих топонімів, увічнення пам’яті людей і подій, пов’язаних з історією України та Благовіщенської міської територіальної громади, врахування загальних інтересів, географічних, історичних та місцевих традицій. Пропонуються для перейменування наступні топоніми:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь